Många annorlunda kaffedrycker finns det att välja mellan och några av dem är Koffein-vatten, iskaffe och kallbryggt kaffe. Dessa skall avnjutas väl kylda och smakar supergott! Det finns en så spännande kaffekultur över hela världen och det är en fröjd att upptäcka nya smaker på den älskade drycken. Alla kaffedrycker är olika varandra i smak, styrka och ingredienser och en del sticker verkligen ut från mängden. Long Black är en dryck som kommer från Australien från början. Den påminner om drycken Americano, skillnaden är att i en Long Black häller man en dubbel shot espresso över hett vatten. Americano görs omvänt och då häller man vatten över en espresso shot. Long Black har en lite tjockare crema på toppen. Sedan smakar den lite starkare. Den skall avnjutas direkt efter att den är nygjord för då smakar den bäst. Vienna är en kaffedryck som är gjord på grädde istället för socker och mjölk. Två shots stark espresso och vispgrädde är det som behövs. Grädden skall hällas över espresson och så river man choklad ovanpå. Kaffedrycken kommer från Wien i Österrike.

Irish Coffee

Irish Coffee

En annan variant på kaffe-dryck heter Irish Coffee och den innehåller alkohol. Den är inte så stark och innehåller farinsocker, kaffe, irländsk whiskey och grädde. Man häller en matsked farinsocker i koppen och sedan 4 centiliter whiskey och sist vispad grädde på toppen. Den skall drickas varm. Drycken uppfanns i Irland av en man som hette Joe Sheridan på 1940-talet. Det finns nuförtiden fler varianter av denna goda dryck, men ursprunget är ungefär detsamma. Om man är riktigt exklusiv köper man en kopp Kopi Luwak för 1 000 kronor koppen. Det är bönor som helt enkelt passerat genom magen på en palmmård. På 1700-talet försökte man på Java få bukt med skadedjur som åt upp kaffebönorna. Då man inte lyckades rädda alla bönor så plockade man reda på de bönor som hittades i palmmårdens avföring och de såldes till ett billigare pris. Just smaken av dessa bönor blev så otroligt populär att man till slut drog nytta av det och tog ut ett högre pris istället. I palmmårdens matsmältningssystem finns ett speciellt enzym som löste upp bäret men inte bönorna. Gott kaffe kan man även få om man brygger i många espressomaskiner som finns i många märken och varianter på marknaden. En del har inbyggd kaffekvarn och där kan man justera graden på malningen så man kan få hur starkt eller svagt kaffe man vill. Det finns även mjölkskummare på en del maskiner så man kan variera kaffedryckerna i det oändliga och trolla fram en alldeles speciell favorit.

Hot boozy coffee

Man kan göra ristretto, espresso, latte macchiato, americano, caffe latte, lungo, cappuccino och även varm choklad i maskinen om man föredrar det. det är enkelt att rengöra maskinen och den kommer att bli en stor favorit! Man kan enkelt brygga två koppar samtidigt i de flesta maskiner och det är väldigt praktiskt. En annan variant med alkohol är “Hot boozy coffee” som innehåller en halv shot brandy, Kahlua och Grand Marnier och 1,5 deciliter varmt kaffe. Lite socker och grädde och skalet från en apelsin för smakens skull.

11 Replies to “Annorlunda kaffedrycker”

 1. Где смотреть Евро-2020? По каким каналам можно посмотреть матчи Евро-2021?
  Полная информация на сайте
  https://cerrajerosrivasvaciamadrid.site/2021/17-smotret-evro-2021-za-1-dollar/?&partner=google&gclid=CjwKCAjwqvyFBhB7EiwAER786ZKFo6d41wuWRmOqmHSWoOjSjVupnybtnxj_KK82hrWkJdGX_1XtbhoCSeQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

  Простейшие варианты где можно смотреть Евро-2020 бесплатно или за 1 доллар в месяц в качестве HD.

 2. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your web site,
  how can i subscribe for a blog website? The account helped me
  a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast
  provided bright clear concept

  Here is my website: Super Shot Keto Review (mpc-install.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.