Den som jobbar som Barista arbetar professionellt med kaffe av olika slag. Baristans arbetsplats är oftast på coffee shops, espressobarer, konditori och cafeér. Det kan även komma erbjudanden från företag att dem vill anlita den som är Barista, och det jobbet som Baristan får av dem är en slags rådgivare och kaffeexpert. Dricka kaffe påverkar hälsoeffekten bara positivt, bland annat skyddas den som dricker 3-4 koppar kaffe om dagen mot diabetes och vissa former av cancer, det är inte många som vet. Åldersgränsen för att bli en Barista är från 16 år. På kurserna brukar det vara en stor åldersskillnad på personerna som kommer för att göra detta, det kan vara allt från 16-70 år. När kurserna är gjorda och klara kommer man få ett certifikat som diplom som ett slags bevis på att personen som gick kursen nu är Barista.

Utbildning för Barista

Utbildning för Barista

Det är via arbetsplatsen som den framtida Baristan blir upplärd, vanligtvis på ett café. Man vill fokusera på att utbildningen ska ske där det finns kafébiträdesarbetsuppgifter. Utbildningskrav från arbetsgivaren kommer sällan upp när det kommer till anställning, men självklart är det ett plus i kanten om man har en utbildning eller tidigare erfarenheter i någon liknande bransch. Men som texten löd så är det inget krav på utbildning. I Baristayrket behövs det kunskaper angående rosting, kaffeblandningar, skummar mjölk och hur man manövrerar och underhåller espressomaskinerna. För att man ska ha denna kunskap behövs det en särskild baristautbildning, där detta lärs ut. Det finns olika utbildningsnivåer i denna bransch, det kan vara från grundutbildning till tävlingsutbildning. Det finns olika kurser, vissa kurser varar i några timmar och vissa håller på i några dagar. Men för den som vill så finns det längre utbildningar. På gymnasiet kan man välja restaurang-och livsmedelsprogrammet för att få en bra grundläggande utbildning. Det som kan vara meriterande vid en anställning är om man har erfarenhet sedan tidigare jobb med andra slags livsmedel och kassavana. Personalen på Barista säger inte att dem är bäst och perfekta, men personalen har ett driv i sig att göra allt till det bättre. Man kämpar tillsammans. Har den som vill gå kursen bokat in en kurs men av någon anledning måste avboka, då gäller 14 dagars öppet köp på kurserna. Men efter att dessa 14 dagar har passerat kan man inte få sina pengar tillbaka.

Mest kända kaffedryckerna

Café Americano

Alla dryckerna är utan alkohol alltså är allt alkoholfritt. Café Americano – Espresso som är utspädd med varmt vatten, Café au lait – Kaffe med varm mjölk, Café solo – svart kaffe, Café latte – ⅓ espresso, ⅔ ånga mjölk och sedan lite mjölkskum (lt).

Välkommen

Till den som skulle vela prova på en kurs inom denna bransch, tveka absolut inte på att höra av sig. Ju fler det blir, desto roligare. Är den som läser detta intresserad eller bara har några frågor till våran personal, tveka inte heller då att höra av sig. Våran personal ser fram emot att höra av mer från den som är sugen på detta.

5 Replies to “Bli en Barista idag”

  1. I’m not sure where you’re getting your information, but good topic.
    I needs to spend some time learning much more or understanding more.
    Thanks for great information I was looking for this info for my mission.

  2. If you would like to increase your familiarity only keep visiting
    this web page and be updated with the most up-to-date news update posted here.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.