När det kommer till kaffe så finns det numera något som passar för alla personer och för alla smaker oavsett om man vill ha sitt kaffe med mjölk och socker eller bara svart. Det finns personer som nöjer sig med snabbkaffe medans andra reser runt i olika länder för att leta fram det bästa kaffet. Men för att hitta det absolut bästa och mest exklusiva kaffet så måste man vara villig att betala de dyra pengarna som det kan kosta. För en riktigt kaffeälskare finns det inget som är bättre än en rykande kopp kaffe.

Kaffe från Indonesien 

Kaffe från Indonesien 

En väldigt exklusiv kaffesort heter Hacienda La Esmeralda, det här kaffet kostar strax över 1400 kronor. Smaken som kaffet har är väldigt unikt då det växer på samma unika odlingsmarker som guavaträden i Panama.Världens dyraste kaffe har en prislapp på strax över 2200 kronor och heter Kopi Luwak Coffee och kan översättas till Bajskaffe. När man ska tillverka det här kaffet så matar man en palmmård med kaffebönor och då av sorterna arabica eller robusta. När palmmården har ätit bönorna så passerar de genom hela palmmårdens matsmältningssystem, bönorna kommer ut hela för att sedan tvättas och torkas innan de är redo för att rostas och mals. På grund av hur palmmårdarna blir behandlade så minskar efterfrågan av detta kaffe mer och mer, Sverige har slutat att importera den här kaffesorten helt och hållet.

Dyraste kaffesorterna

Fazenda Santa Ines

Från Brasilien kommer Fazenda Santa Ines. Det här kaffet ligger i toppskiktet över alla kaffesorter i Brasilien. Det här kaffet tillverkas helt manuellt. Smaken är bärig och karamellig.

 • Ca pris 713 kr/kg

2004 så introducerades Starbucks Rwanda Blue Bourbon i Rwanda av just kaffekedjan Starbucks. Det här kaffet kommer från Rwanda, Gatare/Karengera.

 • Ca pris 340 kr/kg

Från Hawaii kommer kaffesorten Hawaiian Kona Coffee. Den här sorten odlas bara på Hawaii i Konadistriket. För att få den mest optimala smaken på det här kaffet är kombinationen av milda nätter och regniga eftermiddagar.

 • Ca pris 485 kr/kg

Från Guatemala kommer El Injerto som 2006 vann världens enda kaffetävling Cup of Excellence.

 • Ca pris 713 kr/kg

Från Puerto Rico kommer ett kaffe som heter Coffee Yauco Selecto AA, det här kaffet produceras i väldigt små volymer vilket gör att det är svårt att få tag på.

 • Ca pris 340 kr/kg

Från El Salvador kommer kaffet Los Planes som kom på andra plats i kaffetävlingen Cup of Excellence 2006.

 • Ca pris 570 kr/kg

Från St.Helena kommer St. Helena Coffee Company´s Island som Napoleon ska ha odlat när han satt fängslad på ön mellan 1815-1821 och det är tack vare just Napoleon som just det här kaffet har blivit känt över hela världen.

 • Ca pris 1130 kr/kg

Från Jamaica kommer Blue Mountain och är enligt många kaffekännare världens bästa kaffe. Det är väldigt omtyckt för att inte ha några bittra toner utan är väldigt mild i smaken. Största importören av den här kaffesorten är Japan som står för över 80%.

 • Ca pris 700 kr/kg

3 Replies to “Dyra kaffebönor”

 1. Hello there!
  I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this
  site? I’m getting tired
  of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m
  looking at options for another platform. I would be
  awesome if you could point me in the direction of a good platform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.