Kaffe har varit en väldigt populär dryck sedan den upptäcktes i Etiopien på 900-talet. Efter det så har efterfrågan och utspridningen av kaffe bara ökat. Från början var det bara rent kaffe man drack men sedan började man experimentera med det genom att tillsätta mjölk, grädde, socker och sedan även alkohol. Det finns ett flertal olika kaffedrycker som innehåller alkohol en av de mest populära är Irish coffee som det även finns varianter på såsom kaffe karlsson. Det finns en uppsjö av olika varianter av kaffedrinkar, nästintill lika många som det finns spritsorter då det finns så många olika varianter så finns det alltid någon som passar alla, i alla fall om man tycker om kaffe. En vanlig variant är att man blandar kaffe och baileys men även olika varianter av whiskey beroende på smak och tycke, rom, olika likörer där en väldigt vanlig är cointreau. Kaffedrinkar kan antingen serveras varma eller kalla beroende på årstid eller vad man själv vill ha. De varma drinkarna är mer populära under hösten och vinterns kalla månader vilket kan vara rätt förståeligt då det alltid är mysigt att kunna komma in efter en dag ute i snö och minusgrader för att värma sig med en god kaffedrink och en varm mysig brasa.

Olika typer av kaffedrycker med alkohol

Olika typer av kaffedrycker med alkohol

Irish coffee, den här drycken uppkom på 1940-talet och innehåller irländsk whiskey, kaffe, socker som man sedan toppar med mjuk vispad grädde. Själva namnet irish coffee uppkom när det serverades på en flygplats för att värma passagerare och det frågan om vad det var för dryck som serverades var brasilianskt kaffe men svaret blev då nej det är irish coffee. En irish coffee blandas direkt i glaset som den ska serveras i. Kaffe Karlsson, på den här kaffedrinken finns det olika typer som man kan servera. Det finns den klassiska varianten som man har cointreau, baileys, kaffe som man toppar med mjukt vispad grädde. Vill man hellre ha en sommarvariant av den här så kan man använda sig av kallbryggt kaffe, grundprincipen är de samma men man har även is och mjölk här.Den här drinken blandas direkt i glaset som den ska serveras i. Espresso Martini, här är en lite annorlunda twist på en martini där man istället utgår grunden att använda sig av kall espresso som man blandar ihop med kahlua och vodka. En perfekt drink att avsluta en middag med. Den här drinken så hälls alla ingredienser i en shaker för att blandas ihop innan man häller den i ett kallt martiniglas.

Espresso Martini

Café Parisienne, den här drinken är baserad på grand marnier och kaffe som man toppar med mjuk vispad grädde. Dom här ingredienserna hälls direkt i det glaset som den ska serveras i.Mexicansk iskaffe, den här kalla drinken har en bas av tequila och likör 43 som man sedan blandar med starkt kaffe, mjölk och is. Man kan även ha i lite sockerlag om man skulle vilja ha den lite sötare. Dom här ingredienserna ska skakas med varandra innan man häller upp det i ett isfyllt glas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.