Kaffekedjor

Hem / Kaffekedjor

Kaffe i hemmet i all ära, men genomsnittspersonen har inte kunskapen eller motivationen till att göra mer avancerade kaffedrycker på egen hand – och därmed finns det många kaffekedjor som det är populära att besöka för att till exempel få en cappuccino.

För företag finns även möjligheten att hyra en kaffemaskin, något som sparar tid men erbjuder många olika kaffedrycker till de anställda. Välj en leverantör så som Sol.se för att hyra en kaffemaskin som är anpassad för just ditt företag. Se till att de anställde dricker kaffe av högsta kvalité med en leasad kaffemaskin. Service och underhåll är någonting man slipper tänka på med en kaffemaskin som är leasad, utan allt fokus kan gå till att dricka gott kaffe och vara produktiv.

Världens största kaffekedja

Världens största kaffekedja är den välkända Starbucks – och den är verkligen helt överlägset störst, med mer än tio gånger så stor omsättning som Costa Coffee och mer än två och en halv gång så många individuella kaffehus som Dunkin’ Donuts. Starbucks grundades 1971 i Seattle i USA, vilket fortfarande är var deras högkvarter är belagt. Företaget har sedan dess blivit en internationell succé, med över 33.000 individuella kaffehus och med en årlig vinst på 29 miljarder dollar.

De flesta av Starbucks kaffehus – nästan hälften – finns i USA, men de har även en stark närvaro i 79 andra länder i Europa, Asien, Afrika, Oceanien och Nord- och Sydamerika. De har ett brett utbud kaffedrycker av de flesta slag, och säljer även andra drycker som juice och viss mat och fikabröd.

Topp 10 största kaffekedjor

  1. Starbucks är en amerikansk kedja som grundades 1971 i Seattle och som numera finns i 80 länder runt om i världen. De serverar de flesta sorters kaffe, samt mat och andra drycker.
  2. Dunkin’ Donuts är en amerikansk kedja som grundades 1950 i Quincy och som numera finns i 42 länder. De serverar utöver kaffe även munkar och bagels.
  3. Tim Hortons är en kanadensisk kedja som grundades 1964 i Hamilton och som numera finns i 14 länder i Nordamerika, Asien och Europa. De serverar kaffe, munkar och snabbmat.
  4. Paris Croissant är en sydkoreansk kaffekedja och bageri som grundades 1986 i Seoul, och som även finns i USA, Kina, Vietnam, Singapore och Frankrike.
  5. Costa Coffee är en brittisk kedja som grundades 1971 i London, och som även finns i 36 andra länder i Europa, Asien och Afrika. De serverar även mackor, kakor och snacks.
  6. Café Amazon är en thailändsk kedja som grundades 2002 i Bangkok, och som även finns i 10 andra länder i Asien.
  7. Ediya Coffee är en sydkoreansk kedja som grundades 2001 i Seoul, och som även finns på flera ställen i Kina.
  8. Luckin Coffee är en kinesisk kedja som grundades 2017 i Beijing, men som enbart opererar i Kina.
  9. Café Coffee Day är en indisk kedja som grundades 1996 i Bangalore, som tidigare fanns i Österrike, Tjeckien, Malaysia, Nepal och Egypten, men som numer enbart verkar i Indien.
  10. Caffe Bene är en sydkoreansk kedja som grundades 2008 i Seoul, och som numer även finns i USA och flera länder i Asien.