När man tänker på stora kaffekedjor i världen är det framförallt flera utmärkande branscher man tänker på som är globalt uppskattade och etablerade. Starbucks tillhör de ledande valen tillsammans med flera andra företag som till exempel Caffé Nero samt Espressohouse som är framförallt verksamma i de nordiska länderna. För många i världen är de stora kaffekedjorna ett ställe som man kan samlas på med sina nära och kära för att umgås. De är också väldigt populära val för människor som frilansar eller jobbar hemifrån. Att ägna delar av sin tid med att jobba på ett kaffeställe som till exempel Starbucks gör att man kan bryta de vardagliga arbetsrutinerna och jobba i en annan typ av miljö som ger mer motivation. I denna artikel kan man läsa om tre av de ledande kaffekedjorna i världen som besöks av tusentals personer varje dag.  Deras sortiment av kaffe, kakor och lättare måltider är skräddarsydda för att passa olika dieter och vara globalt anpassningsbara.

Caffé Nero

Caffé Nero

Caffé Nero är en engelsk kaffekedja som har sitt huvudkontor i London. Varumärket som grundades år 1990 är idag verksamma i 9 olika länder med totalt 825 olika butiker. Man kan hitta deras kaffebutiker i till exempel England, Sverige samt Polen. Företaget grundades av Ian Semp och har som inriktning att erbjuda det bästa kaffet med den bästa smakupplevelsen. Med flera priser och utmärkelser i bagaget från till exempel Allegra Strategies som tilldelade Caffeé Neros kaffe till det bästa i UK åtta år i rad kan man minst sagt säga att de har nått sina mål. Dessutom kan man i deras butiker även hitta ett kreativt utbud av bakelser och desserter som kompletterar deras utbud av kaffedrycker mycket väl.

Starbucks

Starbucks butiker kan man finna i de flesta gathörn. I varje fall om man lever i en större stad som Stockholm, London eller New York. Denna enorma kaffekedja från USA har etablerat sig i världens alla hörn och är en inspiratör och ett ledande företag inom kaffeindustrin. Starbucks grundades år 1971 i Seattle, Washington av pionjärerna Jerry Baldwin, Gordon Bowker samt Zev Siegl. Idag har de mer än 28.000 kaffeställen världen över och samarbetar med stora företag som till exempel Uber Eats för att nämna ett alternativ. Detta gör Starbucks kända kaffe drycker, smoothies och glassdrinkar lättillgängliga för de flesta människor och detta gör dem till ett självklart val för många.

Espressohouse

Espressohouse

Det svenska företaget Espressohouse har gjort att de nordiska länderna kan avnjuta kvalitetskaffe i hela 400 olika kaffeér runt om i norden. Dessutom kan man även hitta några butiker i Tyskland då Espressohouse har expanderat sin marknad även dit sedan de köptes upp av JAB Holding Company. Med över 55.000 besökare dagligen räknar man Espressohouse till Nordens största kaffekedja och har tagit plats i det nordiska folkets hjärtan sedan starten år 1996. Espressohouse ägs idag av JAB Holding Company och är registrerade i Luxemburg. Nyligen köpte bolaget även upp över 50 kaffeén i Danmark för att kunna expandera sin marknad ytterligare där. Espressohouse är uppskattade för sitt smakrika kaffe och gemytliga design på både inredning och layout.

8 Replies to “Kaffekedjor i världen”

  1. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment
    didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say
    fantastic blog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.