Hyra kaffemaskin på jobbet

Hem / Kaffemaskin

Att hyra kaffemaskin på jobbet är populärt, framförallt för lite större företag. Det finns en mängd olika lösningar i att välja mellan och frågan är vad som passar din arbetsplats bäst. Är dina kollegor finsmakare med stort kaffeintresse eller räcker det med en standardlösning? Ska det finnas många olika sorter att välja på, eller är det kvalitén på en vanlig kopp svart som avgör modellvalet? Det finns helt enkelt några frågor att besvara innan du bestämmer dig, både vad gäller själva kaffet och hyresavtalet.

Vilka företag hyr ut kaffemaskin till företag?

Det finns många företag som hyr ut kaffemaskin till företag. Deras avtalsvillkor, priser och utbud varierar. Här lyfter vi fram vad vi anser vara branschens bästa alternativ. Du får reda på varför i beskrivningarna.

Monteriva

Monteriva är ett företag som gör allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att hyra kaffemaskin på jobbet. Det har funnits med inom branschen i snart 30 år och det vi gillar mest är att de är en helhetsleverantör. Ni får maskinen levererad till er och Monteriva utför service när det är dags. De sköter även eventuella reparationer. Deras kunniga medarbetare kommer även ut på en snabbkurs i samband med uppstarten, så att ni vet hur underhållet ska gå till. De kan även ställa in era smakpreferenser.

Fördelar med Monteriva

 • Sköter all ”kringservice”
 • Skräddarsydda lösningar
 • Snabbutbildning av maskinen

Hemsida

Kom till Monteriva.se

SOL

SOL är ett företag där du kan hyra kaffemaskin och lugnt luta dig tillbaka. I deras leasingavtal ingår 1 års garanti, vilket kan vara tryggt att veta inför köpet. SOL är en helhetsleverantör som erbjuder en mängd tjänster inom kontorsservice och lokalvård. Om du anlitar deras andra tjänster kan du till och med få hyra kaffemaskinen helt gratis (!). Så detta är ett passande alternativ om du vill ta ett lite större grepp kring kontorsmiljön och även koppla på tjänster som kontorsstädning, fruktkorg på jobbet, kontorsväxter m.m.

Fördelar med SOL

 • Fler tjänster än kaffe
 • Garanti & service
 • Möjlighet att prova olika bönor

Hemsida

Kom till SOL.se

Coffee Pro AB

Coffe Pro är en allround leverantör som erbjuder olika finansieringsalternativ. Här kan du både hyra, leasa eller köpa utrustningen och du kan välja mellan olika sorters kaffemaskiner (hela bönor, espresso, färskbryggt eller ”instantkaffe”). Vi gillar att utbudet av maskiner är så pass stort. Det finns helt enkelt en modell för alla behov. De har en rikstäckande serviceorganisation med distriktskontor i 8 städer, så det är en bra lösning om ni har flera kontor i Sverige. Coffe Pro har ett smidigt upplägg med tre avtalsnivåer: Fullservice, Närmare och Alltid (där en baristautbildning ingår!).

Fördelar med Coffee Pro

 • Tre avtalsnivåer
 • Väldigt stort utbud
 • Har även maskiner för kalla drycker

Hemsida

Besök Coffeepro.se

Nespresso Professional

Detta är det mest välkända alternativet som vi listar. Nespresso står för premiumkvalitet och deras ”Nespresso Professioneal”-koncept tar fram lösningar för arbetslivet. De lyfter själva fram att många Michelin-restauranger väljer deras kaffemaskiner, så då är det väl gott nog till er arbetsplats också? Detta är ett lyxigt val som imponerar på besökande gäster och kollegorna. Deras abonnemang kommer med flera fördelar. De är snabba med leverans och eventuell service, och det tar även hand om återvinning och upphämtning. Består arbetsplatsen av livsnjutare är detta ett givet alternativ.

Fördelar med Nespresso

 • Utstrålar elegans
 • Upphämtning av kapslar
 • Leasa, prenumerera eller köp

Hemsida

Gå till Nespressos hemsida

Därför ska du hyra kaffemaskin till jobbet

Tidsvinst

Svenskar är galna i kaffe, så är det bara. Faktum är att vi är det tredje mest kaffebesatta landet i världen per capita. Läs mer i artikeln The Countries Most Addicted to Coffee. Varje är dricker svensken i genomsnitt 7,6 kg, vilket är 2,5 koppar/dag. Kaffemaskinen står ständigt redo att servera nästa kopp. Om ni bara har en kaffebryggare på jobbet skulle väldigt mycket tid gå åt att sätta på, och vänta på, kaffet. Det är betydligt mer effektivt med en maskin.

Det är bekvämt

Många medarbetare har späckade scheman och ibland avlöser mötena varandra. Då är det smidigt att bara behöva trycka på en knapp och få kaffet serverat inom 5–10 sekunder. Ett uppskattat tips är att ställa ut take away-muggar vid kaffeautomaten, så att medarbetarna kan ta med sig en kopp på exempelvis lunchpromenaden eller på väg till nästa möte.

Jämn kvalité

Om du får kundbesök eller besök av andra personer som står nära organisationen är det alltid uppskattat att bjuda på en kopp. De allra flesta modeller har flera sorter att välja mellan, vilket är en fördel om du inte vet på förhand vilken sort kunden föredrar. Kaffet i automaten håller dessutom samma kvalité vid varje tillfälle, så du behöver inte ha prestationsångest som om du skulle brygga själv.

Håll koll på kostnaderna

Det vanligaste upplägget är att teckna ett abonnemang där du betalar samma summa varje månad till företaget som du hyr kaffemaskinen av. Det blir en supertydlig post i bokföringen eftersom kostnaden är samma varje månad. Sedan kan ni förstås välja att uppgradera kaffemaskin till en högre kostnad, men det sker sällan för de flesta.

Slipp service

De flesta företag som hyr ut kaffemaskin till företag erbjuder ett helhetsupplägg som innefattar service och reparationer. Det är en klar fördel gentemot att köpa en maskin. Vem har stått och suckat framför en kaffemaskin som tjuter och indikerar felstatus. Då kan det vara skönt att lyfta luren och ringa en person som kommer ut till er. Välj med fördel en leverantör som finns representerade i ert närområde.

Utnyttja kompetensen

På företag som arbetar med lösningar för kaffemaskin på jobbet finns det i regel kunnig personal inom området. Vissa leverantörer erbjuder till och med enklare baristautbildningar – det kanske är något för nästa AW? Dessutom kan de komma ut och ställa in maskinen efter era preferenser. Dra nytta av deras kompetens och tips, och ta fikarasten till nästa nivå.

Fler artiklar

Hyra espressomaskin